Rör inte ISK

Blir så förbannad!

Varför ska det inte få vara lönsamt att spara?

Först startar man Investeringssparkonto (ISK) med förevändningen att det ska vara enkelt att småspara. Helt plötsligt fanns det en möjlighet även för småsparare att handla aktier och fonder utan att behöva tänka på att allt skulle deklareras. Enkelt och bra, och med en låg schablonskatt. Schablonskatten gör att även den som förlorat pengar på sina affärer får betala skatt ändå, så det är en risk man tar, när man köper sig fri från deklarationseländet.

Man har redan höjt schablonskatten en gång och nu har man på förslag att höja igen. Det kan se ut som småpengar i sammanhanget att de ska lägga på 1% istället för 0,75 på statslåneräntan, men aktiespararna har räknat fram att det rör sig om ungefär en månadslön i extra skatt för den som livslångt sparar 400:- i månaden. Nu har ju börsen gått bra några år, men när det går minus, hur många vill betala extra skatt när pengarna minskar i värde?

Var med och skriv på uppropet MOT denna höjning. Klicka bara här.
Tänk på att när du skrivit under får du ett mail som ska bekräftas, och det har tydligen en benägenhet att kunna hamna i skräpposten.

Kommentera gärna detta inlägg här under, jag är intresserad av att höra era synpunkter.

Skapa en bra dag!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Besvara betalda undersökningar som extrajobb

Krösamajas pojk

Tio maraton på ett år